fbpx Menu

Asbest bij bezichtigingen. Wees Alert!

Ik schreef al een keer eerder over de verschillende vormen van Asbest die ik als aankoopmakelaar regelmatig tegen kom. Huizen uit de jaren ’70 zijn voor mij huizen waar ik nog alerter ben op asbest en zelfs tijdens de eerste bezichtiging probeer ik alle risico uit te sluiten of ik kaart te hebben.

Vorige week was ik bij een Villa in het Gooi met een vraagprijs van € 2.000.000+ Tijdens de bezichtiging heb ik een luik in de kelder van de kruipruimte open geschroefd. Daar trof ik dit aan.

Wat je op de foto ziet (ik beperk mij nu even tot het asbest) is waarschijnlijk een oude rioolbuis van Asbest. Deze is afgebroken en de scherven liggen door de hele kruipruimte (rood omcirkelt). Dit betekent dat er zich asbeststof in deze ruimte bevindt. Saneren is dan de oplossing. Complex en kostbaar. De reden dat ik in dit artikel schrijf dat het hier om een huis gaat van € 2.000.000+ is om aan te geven dat het in elke prijsklasse kan voorkomen. Laat je daardoor niet misleiden.

In veel koopcontracten van huizen staan asbest clausules. Dit betekent dat de verantwoordelijkheid van asbest over gaat van de verkoper naar de koper van het huis. Je bent dus flink in ‘de aap gelogeerd’ als je dit over het hoofd ziet. Bespreek dit met je aankoopmakelaar en let er goed op dat hij ook in de ‘lastige hoekjes’ kijkt! en bespreek ook of een asbestclausule wenselijk is voor jou als koper.

Zie ook: https://hetaankoophuis.nl/asbest-bij-bezichtigingen-van-huizen-met-mijn-klanten/

Lees hier meer over onze werkwijzereferenties en tarieven of ga naar de homepage.

Het Aankoophuis, mei 2020