fbpx Menu

Overzicht gemiddelde verkoopprijzen in het Gooi tot en met 2019

In onderstaande overzicht hebben we de verschillende dorpen in het Gooi (Blaricum, Gooise Meren, Hilversum, Huizen Laren, en Wijdemeren. weergegeven met de daarbij horende gemiddelde verkoopprijzen.

Uit het overzicht is op te maken dat de trend zich iets minder lijkt voort te zetten. In Wijdemeren, Laren, Blaricum zien we dalingen. In Hilversum steeg de gemiddelde verkoopwaarde met 9,5 % t.o.v. een jaar eerder.

Conclusies verbinden aan deze cijfers is lastig zoals we onlangs gezien hebben. In Amsterdam zagen we ook een daling in de gemiddelde verkoopprijs van woningen. Daar werden de verkeerde conclusies uit getrokken. Namelijk: de woningwaarde is aan het dalen. Deze bleek echter onjuist. De juiste conclusie bleek na verdieping in de cijfers: de goedkopere woningen worden meer te koop aangeboden, waardoor de gemiddelde waarde in Amsterdam daalde.

Ontwikkeling gemiddelde verkoopprijzen van huizen in het Gooi

Bovenstaande cijfers van het CBS zijn vorige week bekend geworden. Deze cijfers laten het verloop zien van de gemiddelde verkoopprijsontwikkeling van koophuizen tot en met 2019. Op het moment van schrijven schrijven van dit artikel bevinden wij ons in de Corona Crisis. Een voorspelling in deze tijd, daar wagen wij ons niet aan. We zien wel dat de hypotheekrente door enkele kleine partijen naar boven is bijgesteld. Of dat een trendbreuk gaat zijn met de alsmaar dalende rente moeten we afwachten. Onze verwachting is een lichte stijging van de hypotheekrente omdat de vraag naar geld enorm zal gaan toenemen. ook de duur van de Corona crisis zal bepalend zijn. Of dat effect gaat hebben op de overspannen woningenmarkt zullen we moeten bezien.

Lees hier meer over onze werkwijze, referenties en tarieven of ga naar de homepage.

Maart 2020