fbpx Menu

Aankoopmakelaar Het Aankoophuis- Monumentale Boerderij

Voor mijn klanten aangekocht deze prachtige monumentale boerderij “De nieuwe kuiper” anno 1720 en prachtig gerenoveerd.

Omschrijving Funda:

Monumentale boerderij “de Nieuwe Kuiper”

Dit is één van de mooiste woonboerderijen in de Achterhoek welke momenteel te koop staat. Op een geweldige locatie net buiten het Achterhoekse dorp Hengelo Gld gelegen historische 18e eeuwse woonboerderij.
De geschiedenis van het erf loopt nog verder terug en ook is de oude hoge schouw in de voorkamer uit een vroegere periode, waarschijnlijk uit circa 1625. De woonboerderij is vanwege zijn authenticiteit aangewezen als gemeentelijk monument.
De opstallen zijn met respect voor de historie deskundig verbouwd tot een prachtig complex waarbinnen wonen en werken uitstekend is te combineren.

De boerderij bestaat uit een riet gedekt hoofdgebouw van het Krukhuis-type met aangebouwde schuren.

Het woongedeelte bevindt zich in het voorhuis van het hoofdgebouw en in de tussenbouw. De buitenste kap is geheel in gebruik als kantoor met eigen entree, keuken en toiletruimte.
De indeling van het woongedeelte is navolgend:
Hoofdentree, woonkeuken met plavuizenvloer en handgemaakte keuken, zijentree, berging, toilet, woonkamer met potschurenvloer, hoge schouw met houtsnijwerk tegeltableau en originele bedsteden, opkamer met kelder. Hal met trapopgang naar verdieping met ruime slaapkamer (….)